Neda Boin in Malawi

Onze muziekambassadeur Neda Boin was in Malawi, Afrika. Neda was in Malawi om workshops te geven in een jeugdgevangenis namens stichting Young in Prison. Young in Prison biedt kinderen in gevangenissen wereldwijd uitzicht op een toekomst in vrijheid. In Malawi werken zij samen met Music Crossroads. De workshops die Neda gaf zijn ‘story telling’, speciaal ontworpen voor jongeren die net uit de gevangenis zijn gekomen. Zij worden geholpen met het schrijven en presenteren van hun eigen leven op een creatieve manier, zodat zij in de toekomst andere jongeren kunnen inspireren. Gedurende Neda’s tijd in Malawi hield zij een blog bij over haar ervaringen. 

‘Zoals ik al zei ben ik momenteel in Malawi. Ik ben hier namens stichting Young in Prison, om workshops te geven in een jeugdgevangenis. Een dag voordat ik naar Malawi ging voelde ik dat er een nummer geschreven moest worden. Zoals altijd kreeg ik een kriebelig gevoel in mijn onderbuik en werd ik als het ware naar de piano getrokken.Ik ging zitten en een uur later ontving ik een prachtig nummer. Het gaat over alles wat we de afgelopen tijd op het nieuws hebben kunnen zien; De ontvoering van honderden meisjes in Nigeria, de honderden doden in de vliegtuig crash van MH17 en dan ook nog de duizenden doden in Gaza. Omdat ik de volgende dag al naar Afrika vertrok en ik het toch nog ontzettend graag met jullie wilde delen, heb ik het live in mijn woonkamer opgenomen en een dierbare vriend van mij heeft er een mooi filmpje van gemaakt. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden.’ – Neda Boin

https://www.youtube.com/watch?v=pHRf-Wk-Kt4

Lees hier onder de ervaringen van Neda Boin in Malawi via haar facebook pagina:

Blog 12 augustus – Everything is possible

Blog 12 augustus – A survivor, not a beggar

Blog 13 augustus – God’s plan

Blog 17 augustus – We’ll celebrate!

Blog 19 augustus – Human is Human

 

 

Stay tuned

Nederlands Blazers Ensemble: Voorrondeconcert
do 11 okt - 19:30 uur - Theater Islemunda
Homegrown: Shagga Ranx
wo 31 okt - 22:00 uur - BIRD - Gratis